Oficiálně vydané příběhy

Obsah článku:

Nomád (1997)

Nomád
Autor:Simon Hawke
Překlad:Jana Bělohlávková
Vydavatel:Návrat
Jazyk:Čeština
ISBN: 80-7174147-147-7
Počet stránek:280

Anotace

Ozbrojen Galdrou, legendárním mečem elfích králů, se Sorak vydává na cestu z vrcholků Zvučících hor, přes hrozivou divočinu Athasu, až k břehům širého moře Siltu. Spolu se svojí společnicí, Ryanou, kněžkou villichi, se nyní dostal na dosah svému cíli, rodícímu se avangionovi, který zná tajemnství Sorakovy minulosti a představuje příslib budoucnosti pro celý Athas Naneštěstí není Sorak jediný, kdo hledá Mudrce. Čaroděj-král Nibenay se snaží zničit avangiona dřív, než dosáhne úplné proměny. Navzdory své moci Nibenay není schopný mudrce vypátrat, ale ví, že Soak ho zavede přímo k němu…

Recenze

Poslední díl trilogie Simona Hawka s názvem Nomád dovypráví příběh elfčíka Soraka a je opravdovým vyvrcholením této přinejmenším povšimnutíhodné ságy.
Sorak a Ryana, kněžka vilichi, jsou po útěku z města Nibenay pronásledováni špehem čaroděje - krále, záludným žoldákem Valsavisem. Jejich poslední putování je zavede do Bodachu - města mrtvých, kde plní poslední úkol a Sorak konečně potkává mudrce - osobu, která se přeměňuje v avangiona, bytost, která jediná se může postavit zhoubné moci čarodějného krále, a umožní mu poslední fázi proměny. Střípky dějů všech tří knih se dávají pomalu dohromady a kniha vrcholí vyložením původu společenství uvnitř Soraka a jeho rozdělením.
Zajímavé myšlenky, které jsou v knize nastíněny, provázanost děje s postavami a nečekané souvislosti více než vyvažují drobné nelogičnosti v příběhu. Oproti dějově spíše spojovacím druhém díle zde naleznete výborný příběh, neotřelé náměty (zajímavé je například rpg, které Sorak hraje v herně ve městě Solná Vyhlídka) a nějaké to napětí.

Autor recenze: Skaven
Napsal Yoltan 04.07.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 11 příspěvků.
ČAS 0.14475703239441 secREMOTE_IP: 3.17.156.200