Zbraně I.

Obsah článku:

Zpívající hole (Singing Sticks)

Status: oficiální
Zdroj: Gladiator’s Handbook
Cena: 5 st
Váha: 1
Velikost: S
Typ: Drtivá
Rychlost: 2
Zranění S-M/L: 1d6/1d4

Popis zbraně

Tyto zbraně mají palec v průměru a jsou dvě a půl stopy dlouhé. Vzhledem k povaze zbraně je jejich použití závislé více na obratnosti a mrštnosti, než na hrubé síle. Ve většině případů se užívají v párech, než-li jako jedna. Vyrobeny z pružného rovného dřeva jako je dřevina Cachava, je téměř nemožné je zlomit i při použití velké síly.
Zpívající hole jsou extrémně lehké a konce vyřezány do lehce vetšího průměru, než jsou uprostřed. Tento netypický tvar v kombinaci s dřevem z cachavy daly těmto holím své jméno pro hvízdavý a kvílivý zvuk, který vydavají, když jimi šviháte vzduchem. Před začátkem souboje se na hole většinou nanáší speciální olej, který zvýší přilnavost, a tak hole nevypadnou z rukou ani při velmi rychlých manévrech.
Ačkoli jsou lehké a populární pro trénink, Zpívající hole mohou být použity se smrtící přesností také v arénách. Mnoho gladiátorů podcenilo svého oponenta jen proto, že nesl pouze tyto dvě hole a pro drtivé porážce litovali chyby, které se dopustili.

Dovednost

Dovednost se zpívajícími holemi je umožňuje použít v obou rukách bez obvyklého postihu při útoku dvěma zbraněmi.

Specializace

Specialista může nejenom útočit s holí v každé ruce, ale i vířit holemi v neskutečném množství obranných a útočných pohybů a udělat tak každý z nich bez obvyklého postihu pro použití rozdílných akcí.
< Zpívající hole >
Pučík Talid
dle Complete Gladiator's Handbook přeložil Yoltan a malůvky spáchal Mike
Napsal Yoltan 09.04.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 1 příspěvek.
ČAS 0.13618302345276 secREMOTE_IP: 3.17.150.89