Zbraně I.

Obsah článku:

Předloketní sekera (Forearm Axe)

Status: oficiální
Zdroj: Gladiator’s Handbook
Cena: 1 zl
Váha: 4
Velikost: S
Typ: Bodná/Sečná
Rychlost: 3
Zranění S-M/L: 1d6/1d6

Popis zbraně

Základ zbraně tvoří oboustrané ostří velké válečné sekery s bodcem na ploché vnější straně. Zbraň je nošena na předloktí tak, jako malý štít. Avšak na rozdíl od většiny štítů může způsobit vážná zranění neopatrným protivníkům. Je to oblíbená zbraň pro bojová umění. Protože loketní sekyra dovoluje útočníkovi udeřit tak, jako by jeho ruka byla zbraň a způsobující zranění 1k6. může být také použita v úzkých uličkách, kde ostatní zbraně nemusí být tak efektivní.

Dovednost

Uživatel z dovedností může loketní sekyry použít jako štít odvrácení jednoho útoku v každém kole a ještě s ní v témže kole i zaútočit. Z hlediska pravidel to znamená, že útočník získává +1AC proti určenému útoku bez jakýchkoli postihů pro protiútok. Nicméně když je používána jako štít, je zde šance na zničení. Útok 19 a 20 vedený proti sekyře si hráč musí hodit k20, padne-li 1, zbraň byla zničena silou úderu.

Specializace

Specialista může bodcem ve středu zasadit dodatečné zranění 1k2. I když to není žádné obrovské zranění, na ostnu se však velmi dobře drží jed. Trn může být upraven tak, že pojme až tři dávky jedu.
< Loketní sekera >
Dvoustranné kopí Lotulis
dle Complete Gladiator's Handbook přeložil Yoltan a malůvky spáchal Mike
Napsal Yoltan 09.04.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 1 příspěvek.
ČAS 0.067799091339111 secREMOTE_IP: 18.224.39.32