Zbraně I.

Obsah článku:

Lotulis (Lotulis)

Status: oficiální
Zdroj: Gladiator’s Handbook
Cena: 15 zl
Váha: 9
Velikost: L
Typ: Bodná/Sečná/Drtivá
Rychlost: 8
Zranění S-M/L: 1d10/1d12

Popis zbraně

Na obou koncích dlouhé železné tyče jsou upevněny půlměsícová ostří s nabroušenými hroty směřujícími od středu zbraně ven. Ve středu těchto ostří bývájí umístěny ještě bodce pro větší účinnost zbraně. V rukách trénovaného válečníka se tak stává velice nebezpečnou zbraní. Ačkoli je Lotuli trošku neohrabaný v boji, před zraněním, které způsobí, by se měli mít na pozoru dokonce i Pulobři.

Dovednost

Bojovník s dovedností může točit Lotulis v řadě útočných a obranných manévrů. Dlouhá tyč může být použita pro odrážení útoků nebo k útokům na nepřítele tak, jako by to byla hůl chránící bojovníka. Čepele mohou být použity pro sekání jak vepředu, tak vzad a tím si udržet nepřátele od těla. Mohou také sloužit pro zachycení zbraně, přišpendlení protivníka nebo bodce k napíchnutí cíle. Lotulis poskytuje bonus +1 ke všem pokusům called shots kvůli jeho specifickému tvaru. Ještě třeba zmínit, že Lotulis se nedá použít proti prchajícím cílům.

Specializace

Každý, kdo se specializuje v používání Lotulisu, může udělat dva sečné útoky v jednom kole na dva rozdílné oponenty oběma konci tak, že dvojsek normálně používá útoky získané specializací, což dovoluje bojovníkovi zaútočit na dva oponenty ve stejném okamžiku. Pokud si tedy bojovník přeje, může zaútočit na další cíl na místo jednoho ze svých volných útoků.
< Lotulis >
Loketní sekera Pučík
dle Complete Gladiator's Handbook přeložil Yoltan a malůvky spáchal Mike
Napsal Yoltan 09.04.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 1 příspěvek.
ČAS 0.044699907302856 secREMOTE_IP: 3.149.230.44